ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 10 χρόνια συνέπειας στα premium ελληνικά προϊόντα | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 10 χρόνια συνέπειας στα premium ελληνικά προϊόντα



ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

10 χρόνια συνέπειας στα premium ελληνικά προϊόντα

Η έκθεση, η οποία έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων γιορτάζει με μια επετειακή διοργάνωση τα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας της.

Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αναδειχθεί στο απαραίτητο σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων decision-makers του κλάδου τροφίμων και ποτών, παρουσιάζοντας τα premium προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της για την ποιοτικότερη ανάδειξη των εγχώριων προϊόντων μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition υποδέχεται από το Σάββατο 3 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 περισσότερους από 400 παραγωγούς premium προϊόντων, οι οποίοι συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες.
Στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική γαστρονομία, ενώ δεν θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Παράλληλα, επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τo Ντουμπάι, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, θα συμμετάσχουν και φέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square προσφέροντας ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2.000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτοί οίνοι, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλοί ακόμη γαστρονομικοί θησαυροί, οι 50 και πλέον διεθνείς buyers  που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος «Hosted Buyers» θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις και επαγγελματικά σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.
Για πρώτη φορά, στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιολάδου κύριος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις, και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Στην πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk, ο sommelier Χρήστος Σιώμος αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις, και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.

Και το 2024, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops «Food Expert Stories» θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές, ενώ ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέλφους του στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Στη 10η επετειακή διοργάνωση, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας θα βρίσκονται στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι σεφ της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της περιφέρειας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών/εκθετών, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμοί, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής.

Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τέλος, στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογείται το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας.


Περιγραφή

Η έκθεση, η οποία έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων γιορτάζει με μια επετειακή διοργάνωση τα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας της.

Διαβάστε επίσης

Νέα
10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition: Συνέντευξη Τύπου στη HotelBrain Academy

04 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

04 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
ΕΞΠΟΤΡΟΦ Exclusive - Hotel edition @ HotelBrain Academy

04 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Στόχος οι εμπορικές συμφωνίες

04 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Δελτίο Τύπου 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

04 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.