«#Her_Research»: Ξεκινά ο 3ος Κύκλος για την Υποστήριξη των Γυναικών στην Έρευνα από τον ΣΕΓΕ | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

«#Her_Research»: Ξεκινά ο 3ος Κύκλος για την Υποστήριξη των Γυναικών στην Έρευνα από τον ΣΕΓΕ



«#Her_Research»: Ξεκινά ο 3ος Κύκλος για την Υποστήριξη των Γυναικών στην Έρευνα από τον ΣΕΓΕ

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος «#Her_Research» μετά την επιτυχημένη αποδοχή από την επιστημονική, ερευνητική και οικονομική κοινότητα, συνεχίζεται το 2024 με την τρίτη διοργάνωσή της.

Ο ΣΕΓΕ ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου της δράσης «#Her_Research» συνεχίζοντας τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της γνώσης.

Έτσι, εξακολουθεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας, της έρευνας και της καινοτομίας, βασικών προϋποθέσεων για την ενθάρρυνση των γυναικών ερευνητριών ώστε να είναι πιο ενεργές σε θέματα διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων και να θέτουν τους εαυτούς τους επικεφαλής ερευνητικών ομάδων.

Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών σε θέματα τεχνογνωσίας, την πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση, καθώς και τη διευκόλυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό κόσμο, η δράση «#Her_Research» επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα.

Έχοντας στη φαρέτρα της την εξαιρετική επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων, η δράση «#Her_Research» συνεχίζει να αναδεικνύει τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο κύκλο υποβλήθηκαν 25 αιτήσεις εκ των οποίων προέκυψαν 13 υποψήφιες ερευνητικές ομάδες και 1 νικήτρια, ενώ αντίστοιχα στον δεύτερο κύκλο υποβλήθηκαν 58 αιτήσεις (42 υποψήφιες ερευνητικές ομάδες και 8 νικήτριες).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 3ου ΚΥΚΛΟΥ «#Her_Research»

Συμμετοχές

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν ερευνητικές ομάδες ή/και μεμονωμένες ερευνήτριες που δεν έχουν ακόμη εισέλθει στον χώρο του επιχειρείν και η δραστηριότητά τους δεν είναι ήδη υποστηριζόμενη από άλλες επίσημες δράσεις.

Υποβολή αιτήσεων: https://forms.office.com/e/YeiUTu56Sr

Προθεσμία υποβολής: 31 Ιανουαρίου 2024

Βραβεία

Τα βραβεία της δράσης θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά.

Ειδικότερα:

  • Πρώτο Βραβείο (Α’) σύμφωνα με το οποίο 3 ερευνητικές ομάδες θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη συγγραφής ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων.
  • Δεύτερο Βραβείο (Β’) σύμφωνα με το οποίο 5 ερευνητικές ομάδες θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο 10 ωρών από εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων.
  • Τέλος, Επιβράβευση Βonus σύμφωνα με την οποία όλες οι συμμετέχουσες ερευνήτριες θα παρακολουθήσουν ένα 2ωρο εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα τους ερευνητικούς πόρους και 2 ώρες Mentoring επί του θέματος.

Επιστημονική Επιτροπή: Τη διαδικασία αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων προς βράβευση στον 3ο Κύκλο «#Her_Research» θα συντονίζει και θα εποπτεύει Επιστημονική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από Καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει οριστεί από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - ΣΕΓΕ.

Η δράση «#Her_Research» τελεί υπό την αιγίδα των:

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο 2310 - 224440

ή στείλτε e-mail στο  [email protected].


Περιγραφή

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος «#Her_Research» μετά την επιτυχημένη αποδοχή από την επιστημονική, ερευνητική και οικονομική κοινότητα, συνεχίζεται το 2024 με την τρίτη διοργάνωσή της.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον τομέα της Ενέργειας

09 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Με σημαντικές παρουσίες η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ

09 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Εργασία
Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ Let’s Business Together

09 Ιανουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.