Οι Science Reactors παρουσιάζουν ένα διαφορετικό Stand up Science cocktail στο MoMix Bar, σε μία και μοναδική τους εμφάνιση! | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Οι Science Reactors παρουσιάζουν ένα διαφορετικό Stand up Science cocktail στο MoMix Bar, σε μία και μοναδική τους εμφάνιση!



Οι Science Reactors παρουσιάζουν

ένα διαφορετικό Stand up Science cocktail στο MoMix Bar,

σε μία και μοναδική τους εμφάνιση!

2014-2024:

Δέκα χρόνια η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

Oι Science Reactors επιστρέφουν και «αναμειγνύουν» για μια ακόμη χρονιά το επιστημονικό τους Stand up Science cocktail με τις molecular mixology (μοριακές μίξεις) του ανανεωμένου Momix Bar στην καρδιά της Αθήνας. Mια πετυχημένη πλέον συνταγή, κάτι ίσως όχι τυχαίο.  Τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο, το στοιχείο της αναζήτησης του ξεχωριστού, του ανατρεπτικού  επιστημονικού Stand up με τα πολύχρωμα, γευστικά και εντυπωσιακά κοκτέιλ σε...αέρια και στερεά μορφή.

Το 2024 οι Science Reactors συμπληρώνουν τη δεκαετή «ανιχνευτική» τους πορεία έχοντας πλέον αποκτήσει το δικό τους fanατικό κοινό καθώς με τις παραστάσεις τους αποδεικνύουν πώς η γνώση μπορεί να περάσει και στους μη μυημένους, με χιούμορ, απλότητα και σαφήνεια, συνδυάζοντας παράλληλα την τέχνη με την επιστήμη.

Οι Science Reactors μέσα από το Stand up Science αποζητούν έναν ζωντανό διάλογο με το δικό τους αγαπημένο κοινό. Το Stand up λειτουργεί μόνο μέσα από την αμφίδρομη σχέση παρουσιαστών και κοινού, μέσα από το γέλιο και το δικό του χειροκρότημα. Οι επιστήμονες της ομάδας Science Reactors σας περιμένουν με νέα κείμενα, νέα πρόσωπα και πολλές δροσερές και χιουμοριστικές επιστημονικές αφηγήσεις.   

  • Πού: ΜοΜix Bar, Βουτάδων 36, Γκάζι
  • Πότε: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 21:00, είσοδος ελεύθερη

Ελάτε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά να σας μυήσουν στα μυστικά τους. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (φιλόλογος Εκπαιδευτής Ρητορικής)

Σταύρος Δημητρακούδης (αστροφυσικός)

Μάκης Ζωιδάκης (βιολόγος)

Παύλος Ίσαρης (πληροφορικός)

Νίκος Παπαδημητρίου (χημικός-μηχανικός) 

Αλέξανδρος Σουρτζής (χωροτάκτης-πολεοδόμος)

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος

Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου

Συνδιοργάνωση: Science Reactors και ΜοΜix Bar

Και λίγα λόγια για όσους δεν μας γνωρίζουν:

Οι Science Reactors, νέοι επιστήμονες με κέφι, χιούμορ και σαφήνεια παρουσιάζουν με τη μορφή  του Stand up Science –στα χνάρια του Stand up Comedy– απλά επιστημονικά θέματα σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη αλλά και οι ίδιοι οι επιστήμονες. Με το δικό τους «αντισυμβατικό» ύφος συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της επιστήμης αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους και το δικό τους πάθος για την επικοινωνία της επιστήμης.

Το Stand up Science εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014. Έκτοτε η ομάδα συνεχώς ανανεώνεται με νέα πρόσωπα, κείμενα και συνεργασίες. Συμμετέχει  -με ξεχωριστή επιτυχία- σε επιστημονικά φεστιβάλ, στη Βραδιά του Ερευνητή, στο TEDx, στο φεστιβάλ Κωμωδίας και δίνει τις δικές της παραστάσεις σε χώρους που ταιριάζουν με το πνεύμα και τη μορφή που αντιπροσωπεύουν. Άλλη δράση της ομάδας είναι και το Science on Stage (επιστημονικό θέατρο), ενώ πρόσφατα αποφάσισαν να απευθυνθούν και σε  μικρότερες ηλικίες με τη δράση Stand up Science kids.

Η ιδέα οφείλεται στην Ελένη Γραμματικοπούλου, η οποία από το 1993 -αρχικά  ως υπεύθυνη  του προγράμματος Επιστήμης Κοινωνία του Εθνικού Ιδρύματος και στη συνέχεια ως ελεύθερη επαγγελματίας- ασχολείται με την επικοινωνία της επιστήμης. Aπό το 2021 θεσμοθέτησε και διοργανώνει το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου.


Περιγραφή

Oι Science Reactors επιστρέφουν και «αναμειγνύουν» για μια ακόμη χρονιά το επιστημονικό τους Stand up Science cocktail με τις molecular mixology (μοριακές μίξεις) του ανανεωμένου Momix Bar στην καρδιά της Αθήνας. Mια πετυχημένη πλέον συνταγή, κάτι ίσως όχι τυχαίο. Τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο, το στοιχείο της αναζήτησης του ξεχωριστού, του ανατρεπτικού επιστημονικού Stand up με τα πολύχρωμα, γευστικά και εντυπωσιακά κοκτέιλ σε...αέρια και στερεά μορφή.

Διαβάστε επίσης

Νέα
Οι Science Reactors επιστρέφουν στο Θέατρο Arroyo με μια παράσταση/αναδρομή αλλά και έκπληξη

16 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Science Rap Battle: το νέο stand-up των Science Reactors στο Θέατρο Arroyo

16 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι Science Reactors στο Athens Science Festival με το stand up «Face to Face Science»

16 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
H επιστήμη στη σκηνή… η επιστήμη αλλιώς!

16 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο
Νέα
The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο και Εργαστήριο CSI: Τα αποτυπώματα ενός εγκλήματος

16 Φεβρουαρίου 2024

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.