Από το Mentoring… στο Job-Pairs | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Από το Mentoring… στο Job-Pairs



Πολλοί άνθρωποι κατά την αναζήτηση εργασίας και ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα ερωτήματα.  Αυτά συνήθως σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου ή τομέα, με τα εφόδια του κάθε ατόμου, αλλά και με τον τρόπο που ο καθένας δημιουργεί ευκαιρίες για τον εαυτό του.

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να δώσει η διαδικασία του mentoring. Με τον όρο mentoring εννοούμε μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, όπου αυτός με τις περισσότερες εμπειρίες και δεξιότητες συμβάλλει στην επαγγελματική ανάπτυξη του άλλου.

Το mentoring έχει οφέλη τόσο για το mentor όσο και για το mentee. Από τη μία πλευρά, ο mentee αποκτά επαγγελματική δικτύωση, κατανόηση των δεξιοτήτων του και των ευκαιριών του, ενώ ταυτοχρόνως μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα την επαγγελματική πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, ο mentor, μέσα από τη διάθεση γνώσης και εμπειρίας, κερδίζει την άμεση ικανοποίηση εξαιτίας της προσφοράς, την εξάσκηση και βελτίωση ικανοτήτων υποστήριξης και καθοδήγησης ανθρώπων και τη μάθηση από εμπειρίες άλλων.

Κατανοώντας τη σημασία του mentoring, οι δύο επίκουροι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Οργανωσιακοί Ψυχολόγοι, Μ. Βακόλα και Ι. Νικολάου, ξεκίνησαν την εθελοντική πρωτοβουλία Job-Pairs (www.job-pairs.gr) μαζί με την υποστήριξη μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών, με στόχο να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στα άτομα που αναζητούν εργασία και σε έμπειρα στελέχη. Το στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (job-mentor) αποδέχεται να εμπλακεί σε 4 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (job-mentee), προκειμένου να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας. Το Job-Pairs (www.job-pairs.gr) απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που ενεργά αναζητούν εργασία και σε όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους ή επιθυμούν αλλαγή στην καριέρα τους. Job-mentor μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε επαγγελματίας με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών. Συμμετοχή μπορούν να έχουν και εταιρείες ενθαρρύνοντας τα στελέχη τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην κοινωνία, τους υποψηφίους και τα ίδια τα στελέχη.

Ευαγγελία Βαντάνα – Βέρα Λαζανάκη
Company Account Managers at Job-Pairs, HR Team


Περιγραφή

Από το Mentoring… στο Job-Pairs

Διαβάστε επίσης

Νέα
PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία 220+ επιχειρήσεων

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
Νέα
KALLITHEA SPEED 2024

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
careerandstudies.gr

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο
word.synergasies
HCCMA

04 Ιουλίου 2016

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.