Ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό γεγονός στη Λάρισα

Ένα κορυφαίο, για τα ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό γεγονός διεξάγεται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στις 12-14 Οκτωβρίου 2018. Πρόκειται για το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας. Το συνέδριο που είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει το Γαλλικό Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe».

Το συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καθώς και εκπαιδευτές ενηλίκων αλλά και φοιτητές. Σκοπός του είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής. Ο όρος «εκπαιδευτικός» περιλαμβάνει όσους υπηρετούν στη δημόσια ή ιδιωτική (τυπική ή μη) εκπαίδευση, εν ενεργεία ή συνταξιούχους.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν 16 προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων πανεπιστημιακών δασκάλων και άλλων, κυρίως από το εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ κ.ά.), καθώς και από την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν συνολικά 527 εργασίες, οι οποίες έτυχαν θετικής κρίσης από 2 τουλάχιστον κριτές. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν: α) πλήρη άρθρα-εισηγήσεις: 301, β) εκπαιδευτικά σενάρια όλων των ειδικοτήτων: 39, γ) εργαστηριακές παρουσιάσεις (δίωρες): 31, δ) ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters): 83 και ε) καινοτόμα προγράμματα και δράσεις: 73.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αλλά προς αποφυγή ταλαιπωρίας σε ουρές και για τη διευκόλυνση όλων (έκδοση βεβαιώσεων, έγκυρη εγγραφή σε εργαστήρια κ.λπ.), είναι προτιμότερο να γίνει εγγραφή πριν την έναρξη του συνεδρίου, μέσα από την ιστοσελίδα http://synedrio.eepek.gr/ (κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ, για φοιτητές 10 ευρώ με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, πληρωμή με κάρτα, e-banking ή με τραπεζική κατάθεση, δωρεάν για ΑμΕΑ και ανέργους με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ).

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 12-14 Οκτωβρίου 2018) έχει ήδη ανοίξει!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε 3 το πολύ δίωρα εργαστήρια από τα 31 συνολικά που έχουν κριθεί για παρουσίαση στο συνέδριο. Για κάθε εργαστήριο που παρακολουθείτε θα εκδίδεται ξεχωριστή βεβαίωση.

Κάθε εργαστήριο προσφέρει 28 θέσεις. Πολλά εργαστήρια έχουν μεγάλη ζήτηση και συμπληρώνουν νωρίς τις θέσεις τους. Γι' αυτό καλό θα ήταν να προβείτε σε εγγραφή έγκαιρα.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση στα εργαστήρια είτε επιλέγοντας «Δήλωση εργαστηρίων» από την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://synedrio.eepek.gr είτε απευθείας από το σύστημα: https://synedros.eepek.gr (κουμπί «Αίτηση σε εργαστήρια»).

Προσοχή: Προκειμένου να κάνετε αίτηση στα εργαστήρια πρέπει να έχετε το δικό σας προφίλ στο σύστημα https://synedros.eepek.gr (ή αν δεν έχετε, να το δημιουργήσετε κάνοντας «Εγγραφή» σ' αυτό). Επίσης, προκειμένου να ενταχθείτε σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια πρέπει φυσικά να προηγηθεί εγγραφή σας στο συνέδριο (μέσα από το ίδιο σύστημα και την ίδια ιστοσελίδα).

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Πληροφορίες: 6932 078466, Δημήτρης Λιόβας και 6972 038117, Δημήτρης Κολοκοτώνης

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework