...

4η Βιομηχανική Επανάσταση σήμερα: Ευκαιρία ή απειλή;
Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται σημαντικά και από τους νέους και την έγκαιρη ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία, συνεχίζει τη σειρά των εργαστηρίων διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων με τον γενικότερο τίτλο «Δίνοντας το Βήμα στους Νέους». Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 16:00 οι νέοι συζητούν και οι μεγαλύτεροι ακούν για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την επίδρασή της στην απασχόληση.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις της Παπαστράτος, ώστε να γνωρίσουν από κοντά μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, που πρόσθεσε τουλάχιστον 400 νέες θέσεις εργασίας, κι ένα άξιο παράδειγμα αλλαγής κουλτούρας με υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ο κ. Γιωργής Κριτσωτάκις, Management Consulting Lead-Communication, Media & Technology, Accenture, θα μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και τις καινούργιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Στη συνέχεια οι νέοι θα χωριστούν σε ομάδες και με τη βοήθεια συντονιστών από στελέχη της Επιτροπής Απασχόλησης θα αναλύσουν θέματα σχετικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την αγορά εργασίας, όπως:

  1. Η ψηφιακή εξέλιξη
  2. Το χάσμα των 5 γενεών
  3. Η συμμετοχή των γυναικών
  4. Ο ρόλος των δεξιοτήτων και της γνώσης

Οι παρουσιάσεις με τα πορίσματα των ομάδων θα παρουσιαστούν από τους νέους και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανάμεσα στις ομάδες. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη της αγοράς και να θέσουν άμεσα τα ερωτήματα που τους απασχολούν αναφορικά με την επαγγελματική τους εξέλιξη σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα Βενετία Κουσία: «Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, εκτός από την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την αγορά εργασίας, αποτελεί η προαγωγή του διαλόγου ως ενός σημαντικού εργαλείου θεμελίωσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους διαφορετικούς συντελεστές της αγοράς και της ζωής. Μέσα από την ενεργητική ακοή, που είναι απαραίτητη σε έναν έντιμο διάλογο, προκύπτει η αλληλοκατανόηση και ο αλληλοσεβασμός, στοιχεία απαραίτητα για την εδραίωση συνεργασιών που στοχεύουν στο αποτέλεσμα».

Για να δηλώσετε συμμετοχή: s.xaidogiannou@amcham.gr

Τηλ.: 210 6993559 (εσωτ. 26)

Χορηγός: Παπαστράτος

Χορηγοί επικοινωνίας: Οι εφημερίδες Κεφάλαιο και Στέντορας, BusinessPartners

Διαδικτυακοί χορηγοί επικοινωνίας: aftodioikisi.gr, capital.gr, dikaiologitika.gr, emea.gr, epixeiro.gr, protagon.gr, skywalker.gr, startupper.gr

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου:

Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Γιώργος Χατζηνικολάου
6942 055055 | gchatzinikolaou@one9six.com

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework