Φεστιβάλ των Δύο Πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία

...


Όταν η Ελλάδα συναντά την Ιταλία, έχουμε 4 μέρες γιορτής των δύο πολιτισμών!

Μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, ζωγραφική, γλώσσα, μόδα, γαστρονομία αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις κοινές επιρροές των δύο πολιτισμών.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδασε συνεργασία με την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων διοργανώνουν το πρώτο ελληνο-ιταλικό φεστιβάλ με τίτλο «Φεστιβάλ των Δύο Πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία» από τις 13 έως τις 16 Απριλίου 2018 στην Τεχνόπολη. Tο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18:30.

Πρόκειται για μία συνάντηση των δύο πολιτισμών, που στοχεύει στην ανάδειξη της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μέσα από τα κοινά στοιχεία που τους ενώνουν, αλλά και από εκείνα που τους διαφοροποιούν, αποδίδοντας έτσι στον κάθε πολιτισμό τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Με στραμμένο το βλέμμα κυρίως στους νέους, το φεστιβάλ προσπαθεί να τονίσει τη μεγάλη συμβολή του ελληνικού και του ιταλικού πολιτισμού.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικοί φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως
η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης, η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, η Ιταλική Σχολή Αθηνών, το Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ κ.ά.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν με ομιλίες τους πανεπιστημιακοί καθηγητές και προσωπικότητες από τον χώρο του βιβλίου, της μουσικής, των τεχνών, του κινηματογράφου και της γαστρονομίας. Ανάμεσά τους η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο πιανίστας Riccardo Vaglini, το ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα Grikanta οι εικαστικοί Giovanni Albino, Giuseppe Palumbo, Γιώργος Μπότσος, Στέφανος Σάμιος, Ηλίας Πούλος, η ηθοποιός Lianca Pandolfini, οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Σαββιδάκης.

Μαθήματα οινογνωσίας και γεύσης θα προσφέρουν o sommelier Carlo Attisano και οι σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, Flavio De Maio και Stefano Callegari.

Την επίδειξη μόδας έχει επιμεληθεί ο art director Αντώνης Σπάθας, ενώ τα ρούχα των νέων Ελλήνων και Ιταλών σχεδιαστών φορούν τα μοντέλα της Cristi Academy.

Το λογότυπο του φεστιβάλ σχεδίασε ο Γιάννης Ξηροκώστας, ενώ την αφίσα φιλοτέχνησε ο Γιάννης Σιδερής, τελειόφοιτοι σπουδαστές γραφιστικής στο Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Tempo Forte, μίας πρωτοβουλίας που περιγράφει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό χρονικό διάστημα (με αφετηρία την άνοιξη του 2018), κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Alitalia και ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Φωτογραφίες μπορείτε να κατεβάσετε από το παρακάτω link:

https://www.dropbox.com/sh/jjydy749s66uski/AAAxBOmxkc_h4SQM1roGQ4vXa?dl=0

Ώρες διεξαγωγής του φεστιβάλ:

Παρασκευή 12:00-23:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-22:00, Δευτέρα 10:00-16:00

Πληροφορίες: www.opanda.gr | www.iicatene.esteri.it | www.comites-grecia.gr | www.technopolis-athens.gr

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων:

Πειραιώς 100, Γκάζι, Τ. 213 0109300

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No 21 (από Ομόνοια), στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, στάση «Φωταέριο»

...

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework