Με webinar για τη βιώσιμη ανάπτυξη ξεκίνησαν οι δράσεις για το περιβάλλον του ICF Charter Chapter Greece

 

Με πρωτοβουλία της νεοσύστατης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ICF Charter Chapter Greece, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου διαδικτυακή παρουσίαση / webinar με θέμα «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης: ο δρόμος προς την αειφορία με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον» από την καθ. Μαρία Λεκάκου, κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η πρόεδρος του Chapter κα Ίρις Μπαλόγλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αναφερόμενη στη βαρύτητα που το Σωματείο δίνει στο περιβάλλον, καθώς το έχει θέσει ως έναν από τους κύριους πυλώνες δράσης του, στο πλαίσιο της στρατηγικής για το 2022.

Μέλη και φίλοι του Chapter είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους Στόχους της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών και πώς αυτοί συνδέονται με την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Η κα Λεκάκου ανέλυσε τη νέα, ολιστική, συμπεριληπτική προσέγγιση των στόχων, η επιτυχία των οποίων προϋποθέτει την αποδοχή και εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών. Μίλησε ακόμη για τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται, καθώς και για τις τάσεις και τα νέα εργαλεία μέτρησης των επιδόσεων στον επιχειρηματικό κόσμο.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην κα Λεκάκου, η οποία ενθάρρυνε τη συζήτηση και την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών πάνω στο θέμα. Έγινε φανερό ότι υπάρχει έντονη η επιθυμία για περισσότερη πληροφόρηση και γνώση, καθώς και για ανταλλαγή ιδεών ώστε να φέρουμε το περιβάλλον στην coaching πρακτική αλλά και στην καθημερινότητα μας.

Αυτό τo webinar αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστικά δράση περιβαλλοντικής πληροφόρησης των μελών, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, όπως ομιλίες με ξένους προσκεκλημένους αλλά και δράσεις στο ύπαιθρο!

Το webinar συντόνισε η υπεύθυνη της Επιτροπής Περιβάλλοντος κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, η οποία συνόψισε τη συζήτηση με το μήνυμα πως παρά την αρνητική συγκυρία που βιώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή ανασφάλεια και την παγκόσμια οικονομική συνεργασία που έχει διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο προς την αειφορία σε τοπικό, εταιρικό και προσωπικό επίπεδο, καθώς ο καθένας κι η κάθε μία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κλείνοντας, η κα Πρεκεζέ ευχαρίστησε θερμά την κα Λεκάκου, απευθύνοντάς της ανοιχτή πρόσκληση για νέα διαδικτυακή συνάντηση στο μέλλον με στόχο την περαιτέρω κατανόηση της αλληλεπίδρασης κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος στον δρόμο για την αειφορία.

Στοιχεία επικοινωνίας: communication@icfgreece.org

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr