Το μεγάλο «πράσινο» πάρτι της χρονιάς, στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Η δράση

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Youthnest και την TIEM Adv διοργανώνουν τη μεγαλύτερη «πράσινη» γιορτή της χρονιάς, με τίτλο «Voltάρω 2018», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πάρκο δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για μια οικολογική περιήγηση μέσα από τέσσερις (5) εντυπωσιακούς σταθμούς:

Νο1: Ηλεκτρικά ποδήλατα

Νο2: Πράσινα σημεία

Νο3: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νο4: Κυκλική οικονομία

Νο5: Drones (Μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη)

Μετά την επιτυχία της πρώτης, διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω» για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση, που έγινε τοn Σεπτέμβριο του 2017, σας προσκαλούμε να «Voltάρετε» για δεύτερη φορά! Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση των καλών πρακτικών της βιώσιμης αστικής μετακίνησης, αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την αποδοχή φιλικότερων πρακτικών προς το περιβάλλον, διότι η εκδήλωση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό.

Πώς να συμμετάσχεις

Μέσα απ’ αυτήν την εκδήλωση, ελπίζουμε σε μια πόλη που μετεξελίσσεται σε βιώσιμο οικοσύστημα και φέρει υπεύθυνους πολίτες, γι’ αυτό η ενεργός συμμετοχή και η βοήθεια των εθελοντών είναι πολύτιμη για την επιτυχή διεξαγωγή του «Voltάρω 2018». Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις ενεργά και να βοηθήσεις στην επιτυχία της εκδήλωσης «Voltάρω 2018», δήλωσε συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα και γίνε μέλος της εθελοντικής ομάδας μας!

Εμπειρίες και γνώσεις

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον, ενώ στο εικονικό εργαστήριο του «Voltάρω 2018» θα παρουσιαστεί:

  • το εύρος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν,
  • οι τρόποι ανακύκλωσης αυτών των υλικών,
  • οι νέες δομές συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών που οργανώνονται από την αυτοδιοίκηση,
  • καθώς και μερικά από τα εκατοντάδες χρήσιμα προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση «Voltάρω 2018» ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να «Voltάρει» με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes, που θα είναι απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone και να κινηθεί με ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς, με ηλεκτρικά πατίνια, με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισής τους. Επίσης, θα μπορεί να δει από κοντά το πιλοτήριο φορητού προσομοιωτή οδήγησης και να μάθει τον βαθμό ρύπανσης που προκαλεί ο τρόπος που οδηγούμε, να ενημερωθεί για τις μοντέρνες χρήσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones), καθώς και να γνωρίσει από κοντά ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα και να λάβει μέρος σε κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη σελίδα:

https://www.facebook.com/voltaropkm/

Και στη σχετική εκδήλωση:

https://www.facebook.com/events/239427883547342/

Youthnest

Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη, 54636

Τ: 2310292436

Ε: hello@youthnest.com

Δημήτρης Θεοδωράκος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας «Voltάρω» 2018

E: dimitris@youthnest.com

Λέξεις κλειδιά: 

ΓίνεεθελοντήςστοVoltάρω2018
Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr