...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με τον πολιτισμό και την τεχνολογία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα φεστιβάλ που θα αφορά την Ιαπωνία, σε όλες της εκφάνσεις της. Η ομάδα των «Ημερών Ιαπωνικού Πολιτισμού» θα ενώσει τις δυνάμεις της με έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, το New York College, και θα σας ξεναγήσουν στον κόσμο της Ιαπωνίας. Κουλτούρα, παράδοση, τεχνολογία, καλές τέχνες, γευσιγνωσία, όλα θα βρουν πρόσφορο έδαφος σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που στόχο έχει να σας μυήσει στα άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια της Ιαπωνίας. Στο φεστιβάλ θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία, μέσα από παρουσιάσεις, διαδραστικά workshops, ομιλίες και εκθέσεις, να παρακολουθήσετε, να είστε ακροατές, να συμμετέχετε σε μια μοναδική προσέγγιση της Ιαπωνίας για τα ελληνικά δεδομένα. Εμείς γνωρίζουμε πόσο μαγικό είναι αυτό το ταξίδι και σας περιμένουμε για να το μοιραστούμε μαζί σας…

Ομάδα Ιαπωνικού Φεστιβάλ

Λίγα λόγια για την ιδέα

Ο ιαπωνικός πολιτισμός, μέσα από τη μουσική, τις τέχνες, ακόμα και τις πολεμικές τέχνες, το σινεμά, τα manga, την τεχνολογία, την επιστήμη, έχει για χρόνια ένα σταθερό κοινό στην χώρα μας, το οποίο αυξάνεται τόσο αριθμητικά όσο και στην ποιότητα του ενδιαφέροντός του. Πλέον, οι δράσεις που φέρνουν κοντά τις δύο χώρες μας και εισάγουν το ελληνικό κοινό σε νέες περιοχές του ιαπωνικού πολιτισμού προσελκύουν τα ενεργότερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, και ειδικά τους νέους, που γοητεύονται από το πνεύμα, την τέχνη και την τεχνολογία. Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα με ενεργό ενδιαφέρον για τα ιαπωνικά δρώμενα εδώ και αρκετά χρόνια, και διαπιστώνει ότι παρά το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον δεν υπάρχει βήμα για την προώθηση των ιαπωνικών δράσεων και δραστηριοτήτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα, είτε πολιτισμικού είτε άλλου περιεχομένου. Αρχικά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια σε μικρά πλαίσια, τις «Ημέρες Ιαπωνικού Πολιτισμού», με αναπάντεχο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από το κοινό, στις πρώτες κιόλας δράσεις. Η αρχή αυτή, η προσέγγιση που είχαμε από αρκετούς που ασχολούνται με την Ιαπωνία, και η υποστήριξη που εμφανίστηκε για κάτι πιο συνολικό και οργανωμένο αποτέλεσαν γόνιμο έδαφος για την ιδέα του Ιαπωνικού Φεστιβάλ. Στους μήνες που πέρασαν, μετά από συζητήσεις, συναντήσεις, συνεργασίες, έρευνα για την αγορά, το είδος ενός πιθανού event, τους χώρους, την υποστήριξη κ.λπ., η ιδέα είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης!

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ, την Κυριακή 17 Μαρτίου, είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για τη συνολική παρουσίαση της Ιαπωνίας μέσα από όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της. Στόχος είναι να βρουν βήμα συνολικά εταιρίες, οργανισμοί, οργανώσεις, άτομα, φορείς που ασχολούνται σοβαρά με την Ιαπωνία και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, οι πολυάριθμοι θαυμαστές της ιαπωνικής κουλτούρας, αλλά και όσοι θέλουν να τη γνωρίσουν θα μπορέσουν να βρουν σε ένα σημείο τα καλύτερα κομμάτια της!

Παναγιώτης Άγριος

Υπεύθυνος διοργάνωσης «Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2019» support@japanfestival.gr

Tηλ.: 6973381917

https://www.japanfestival.gr/index.php/sponsors/


Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr