... ...
 

Πώς χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
στην αναζήτηση εργασίας

Η αναζήτηση νέας θέσης εργασίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει τόσο θετική όσο και αρνητική εντύπωση στον εργοδότη. Γι’ αυτό ο υποψήφιος πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι το προφίλ του στα social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) παρουσιάζει τα θετικά στοιχεία του στους πιθανούς εργοδότες. Το LinkedIn ενδεχομένως να είναι το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σκέφτονται οι περισσότεροι υποψήφιοι όταν πρόκειται για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο το branding στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από το Instagram μέχρι και το Twitter. Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να βρουν χρήσιμες συμβουλές για μια στρατηγική χρήση των social media με σκοπό τη μεγιστοποίηση και τη βελτιστοποίηση της καλής παρουσίας τους σε αυτά. Ακολουθούν τέσσερις βασικές ενέργειες:

Ολοκληρώστε τον έλεγχο του προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχικά καλό είναι να εξετάσετε τη συνολική παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σημειώσετε όλες τις «περιοχές» στις οποίες εμφανίζεστε. Τα προφίλ σας είναι δημόσια ή ιδιωτικά; Μήπως το blog σας παραμένει ανενεργό και μη ενημερωμένο για πολύ καιρό; Δημοσιεύετε περιεχόμενο που εμφανίζει τις δεξιότητες ή τα ενδιαφέροντά σας; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας όταν ξεκινάτε τον έλεγχο της on-line παρουσίας σας. Εξετάστε ποια ακριβώς μηνύματα περνάτε στα επιμέρους προφίλ σας σε κάποιον που δεν σας έχει συναντήσει ποτέ και σκεφτείτε αν είστε πλήρως ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσιάζετε.

Βελτιστοποιήστε τα προφίλ σας
Στη συνέχεια αναλάβετε δράση. Ίσως θελήσετε να μετατρέψετε σε ιδιωτικά ορισμένα δημόσια προφίλ, να δημιουργήσετε δευτερεύοντες λογαριασμούς ή να αρχίσετε να ανταλλάσσετε περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην εργασία που αναζητάτε.

Ενισχύστε τη δικτύωση με άλλους χρήστες
Ποια είναι η αντιμετώπισή σας σε μηνύματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αναζήτηση εργασίας; Τα social media δεν διαφέρουν στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας. Ένα προσωπικό μήνυμα σε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση μιας σύνδεσης ή μιας σύστασης μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο, εφόσον είναι σχετικό και δεν γίνεται αντιληπτό ως spam. Πραγματοποιήστε την έρευνά σας πριν από την αποστολή ενός άμεσου μηνύματος για να δηλώσετε ότι σας ενδιαφέρει να μιλήσετε ειδικά με το συγκεκριμένο άτομο αντί να «σπαμάρετε».

Εξελιχθείτε επαγγελματικά χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Είτε βρίσκεστε σε άμεση αναζήτηση εργασίας είτε όχι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάντα για την ανάπτυξη, τη βελτίωση και τη διατήρηση μακροπρόθεσμων σχέσεων. Για παράδειγμα, το YouTube περιέχει πλήθος tutorials που διδάσκουν προγραμματισμό, παρέχουν συμβουλές δικτύωσης και προωθούν πολλές άλλες σημαντικές δεξιότητες σταδιοδρομίας. Αντί να χάνετε τον χρόνο σας στα social media, χρησιμοποιήστε τα για να αποκτήσετε ένα επαγγελματικό πλεονέκτημα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα επιπρόσθετο εργαλείο αναζήτησης εργασίας, οπότε μην ανεβάζετε posts ή μην «τουιτάρετε» σε βάρος της δικτύωσής σας, αλλά προσπαθήστε να βελτιώσετε το βιογραφικό σας και να αναπτύξετε την καριέρα σας. Ο συνδυασμός της παραδοσιακής εξέλιξης της σταδιοδρομίας σας με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επιταχύνει την εργασιακή σας πρόοδο.
Τέλος, κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς οργανισμούς εύρεσης και στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού, όπως η ManpowerGroup, που διαθέτουν εξειδικευμένους συμβούλους, οι οποίοι μπορούν να σας παράσχουν επαγγελματική καθοδήγηση, βρίσκοντας για λογαριασμό σας την ιδανική εργασία με βάση το επαγγελματικό προφίλ σας.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™
Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας (Manpower®, Experis®, Right Management® και ManpowerGroup® Solutions) δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Το 2019 η ManpowerGroup αναδείχτηκε ως η Fortune’s Most Admired Company για 17ο συνεχές έτος και αναγνωρίστηκε για 10η συνεχή χρονιά ως μια από τις πλέον ηθικές εταιρίες στον κόσμο (World’s Most Ethical Company), επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως της πιο αξιόπιστης και αξιόλογης εταιρίας στον κλάδο. Δείτε πώς η ManpowerGroup ενδυναμώνει το μέλλον της εργασίας εδώ: www.manpowergroup.com.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 3 υποκαταστημάτων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Η εταιρία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού, καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης, σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.manpowergroup.gr.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Mobile app:
...
Copyright ©2016-2020 skywalker.gr | Developed with RORM 2 Framework