... ...

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 - Open Day Φιλοσοφίας

Ένας πρωτότυπος φιλοσοφικός περίπατος στους δρόμους της πόλης

Πώς θα νιώθατε αν, κάνοντας τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, βλέπατε φιλοσόφους να σας μιλούν για τη φιλία μέσα από τα λόγια των Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Νίτσε και Εξιπερί; Αγαπάτε την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις τέχνες και θέλετε να δείτε πώς η εποχή εκείνη έχει επηρεάσει το τώρα; Αναρωτιέστε πώς είναι να απολαμβάνετε έναν πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία και να έχετε μια μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στον χρόνο; Εάν ναι, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ο οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για σας την «Open Philosophical Day», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

... ...

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Φιλία» και το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία», το οποίο εμπνεύστηκε η Giuseppina Russo, ξεκίνησε το 2008 στη Magna Grecia (νότια Ιταλία) και ταξίδεψε στην Ελλάδα το 2015, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας περισσότερους/ες από 40.000 σπουδαστές/σπουδάστριες και άλλους ενήλικες.
Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές, μαθήτριες και ενήλικες να έρχονται σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας τού φιλοσοφείν στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία.
Η καινοτόμος δομή του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: φιλοσοφικούς διαλόγους, φιλοσοφικο-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες. Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα. Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, εκπαιδευτικούς, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day || Κυριακή 9 Ιουνίου

10:00-12:00 || Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού ξεκινά ένας φιλοσοφικός θεατρικός περίπατος (διάρκειας 90 λεπτών) στην Αθήνα
13:00-15:00 || Workshop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)

Το Open Philosophical Day απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα ελληνικά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο info@festivalphilosophygreece.eu

Πληροφορίες Open Philosophical Day
Ημέρα: Kυριακή 9/6/2019

Ώρες: 10:00-17:00
Είσοδος: Ελεύθερη
Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείου Κεραμεικού

Δηλώσεις Συμμετοχής: info@festivalphilosophygreece.eu

Ιδέα: Giuseppina Russo
Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece
Επιμέλεια φιλοσοφικού περιπάτου και θεατρικού εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός
Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου: Annalisa Di Nuzzo
Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/philosophyfestivalgreece/

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr