Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για εσένα» η έρευνα και η επιστήμη σε περιμένουν σε μια ακόμη Βραδιά του Ερευνητή | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για εσένα» η έρευνα και η επιστήμη σε περιμένουν σε μια ακόμη Βραδιά του Ερευνητή



Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για εσένα»
η έρευνα και η επιστήμη σε περιμένουν σε μια ακόμη Βραδιά του Ερευνητή,
στον μεγάλο αυτό πανευρωπαϊκό θεσμό, που ήδη μετρά 14 χρόνια ζωής!

Η αντίστροφη μέτρηση μόλις άρχισε… και λίγες μόνο μέρες μάς χωρίζουν από τη μεγάλη αυτή γιορτή της γνώσης. Για πρώτη χρονιά, όλα τα ερευνητικά κέντρα της Αττικής συμμετέχουν με συναρπαστικές επιλογές από τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, ενώ 40 και πλέον επιστημονικοί, εκπαιδευτικοί φορείς και σχολεία θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό κάθε ηλικίας, τις δικές τους επιστημονικές «εκπλήξεις». Όλοι οι συμμετέχοντες μέσα από ένα σύνολο έξυπνων πειραμάτων, δρώμενων και εργαστηρίων θα παρουσιάσουν την επιστημονική γνώση και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα με τρόπο ευρηματικό και σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να κερδίσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Θα καλύψουν θέματα από τον χώρο της φυσικής, χημείας, βιολογίας, πληροφορικής, ρομποτικής, θα αναδείξουν ερευνητικά προγράμματα που αφορούν ένα βιώσιμο περιβάλλον, την ρύπανση της ατμόσφαιρας και των θαλασσών, την ανακύκλωση, τη νανοτεχνολογία, την αστροφυσική, τον σχεδιασμό φαρμάκων με Η/Υ, τη διαδεδομένη χρήση των καταγραφικών αισθητήρων τόσο στον αέρα όσο και στα υδάτινα οικοσυστήματα. Πρωτότυπα εργαστήρια θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού, όπως: πώς φτιάχνουμε ένα νόμισμα, τι ξέρουμε για την τέχνη της βιβλιοδεσίας στο Βυζάντιο, πώς η μουσική γίνεται γνώση χρησιμοποιώντας τη μουσική πλατφόρμα iMuSciCA και πώς αν αποτυπώσεις τις ιδέες σου σε ένα πεντάγραμμο θα μπορείς να γίνεις και εσύ ο συνθέτης της γνώσης; Ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει μέσα από τηλεσκόπια τον αττικό ουρανό, θα μάθει πώς οι δορυφόροι επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και θα ενημερωθεί για τα εργαλεία πρόγνωσης φυσικών καταστροφών.

Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) θα μας μιλήσουν για την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και την προετοιμασία και ζωή των Ευρωπαίων αστροναυτών, ενώ σε ζωντανή σύνδεση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) το κοινό θα ακούσει για τις τεχνικές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το σύμπαν. Ομάδες μαθητών, ως άλλοι μικροί ερευνητές - και μάλιστα βραβευμένοι - θα δείξουν τα δικά τους επιστημονικά κατορθώματα. Το κοινό θα δει πώς μια ομάδα χορού «χορογραφεί» την επιστήμη, τι είναι το Stand up Science, τα Βραβείο ΕΙΠ2 Επικοινωνία της Επιστήμης, αλλά και ο διεθνής διαγωνισμός Famelab.
Η έκθεση με τους δεινοσαύρους και τα τέρατα των θαλασσών θα είναι ανοιχτή για κάθε επισκέπτη, ο οποίος και θα μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στην αρχαία Ολυμπία, ενώ στην είσοδο θα καλωσορίζει τους επισκέπτες το μοναδικό ανδροειδές ρομπότ, που ακούει στο όνομα Pepper. Ο ρομποτικός αυτός φίλος μας θα είναι έτσι προγραμματισμένος από τους ερευνητές του Δημόκριτου, ώστε να καλωσορίζει φωνητικά το κοινό και να απαντάει σε ερωτήσεις τους.

Και αυτή τη χρονιά ο χώρος της έρευνας σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις. Έλα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις- 27/9 να ταξιδέψεις στον κόσμο της γνώσης!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.renathens.gr - www.facebook.com/rengreece

Για επικοινωνία: [email protected]


Περιγραφή

Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για εσένα» η έρευνα και η επιστήμη σε περιμένουν σε μια ακόμη Βραδιά του Ερευνητή

Διαβάστε επίσης

Νέα
Οι Science Reactors επιστρέφουν στο Θέατρο Arroyo με μια παράσταση/αναδρομή αλλά και έκπληξη

25 Σεπτεμβρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι Science Reactors παρουσιάζουν ένα διαφορετικό Stand up Science cocktail στο MoMix Bar, σε μία και μοναδική τους εμφάνιση!

25 Σεπτεμβρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Science Rap Battle: το νέο stand-up των Science Reactors στο Θέατρο Arroyo

25 Σεπτεμβρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Οι Science Reactors στο Athens Science Festival με το stand up «Face to Face Science»

25 Σεπτεμβρίου 2019

Διάβασε το άρθρο
Νέα
H επιστήμη στη σκηνή… η επιστήμη αλλιώς!

25 Σεπτεμβρίου 2019

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.