Tech Academies από τη ManpowerGroup Ελλάδας για upskilling στο STEM | Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Blog

Tech Academies από τη ManpowerGroup Ελλάδας για upskilling στο STEM



Tech Academies από τη ManpowerGroup Ελλάδας

για upskilling στο STEM

H εταιρία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup Ελλάδας, συμβάλλοντας σταθερά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων για τους κλάδους του STEM, ανακοινώνει την ίδρυση των Tech Academies. Η απόφαση αυτή ωρίμασε σε μια κρίσιμη συγκυρία για την αγορά, καθώς, σύμφωνα με την Ετήσια Διεθνή Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2023, το 81% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων το 23% αναφέρει ότι λείπουν τα skills της Πληροφορικής / Δεδομένων. Ένας ακόμα λόγος που συνέβαλε στην απόφαση για την ίδρυση των Tech Academies είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες του κλάδου διερευνούν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και αντί να προσλαμβάνουν ή να αναζητούν λύσεις σε πιθανά κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αρχίζουν να το «χτίζουν» οι ίδιες.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την αυξανόμενη ανάγκη, η ManpowerGroup Ελλάδας «έχτισε» τις Tech Academies, ένα ταχύρρυθμο απαιτητικό (3 μήνες) εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων Τεχνολογίας, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Οργανισμούς οι οποίοι αγωνίζονται με την τρέχουσα έλλειψη ταλέντων, προσαρμοσμένο στις επιχειρηματικές ανάγκες για τους πρόσφατους αποφοίτους των τεχνολογικών σχολών.

Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου, υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων, οι Tech Academies δημιουργούν Software Engineers έτοιμους να ενταχθούν σε οποιαδήποτε ομάδα και να γίνουν άμεσα παραγωγικοί, αφήνοντας τη διαδικασία του Upskilling & Mentoring στην ομάδα των Tech Academies.

H πρώτη αποφοίτηση των Ακαδημιών

Πρόσφατα αποφοίτησαν οι πρώτοι υποψήφιοι που τελείωσαν την Ακαδημίασε ρόλους .NET και Java. Την ημέρα της αποφοίτησης οι αποφοιτήσαντες έκαναν τις παρουσιάσεις των τελικών projects τους, εν προκειμένω τη δημιουργία ενός app σε εταιρίες/πελάτες της ManpowerGroup Ελλάδας.

Με αφορμή το λανσάρισμα των Tech Academies, ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης δήλωσε: «Στη ManpowerGroup Ελλάδας αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δημιουργία των Tech Academies, που μας εδραιώνουν περαιτέρω ως μια αξιόπιστη και ισχυρή εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, η οποία εστιάζει στην κατάρτιση και στην εκπαίδευση. Διαθέτοντας την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρίας και με τον «αέρα» της αποδεδειγμένης επιτυχίας με κορυφαίες διεθνείς επιχειρήσεις, η ManpowerGroup Ελλάδας παρέχει αξιόπιστη λύση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων στον κλάδο του STEM. Παράλληλα, η νέα αυτή πρωτοβουλία μας θα επιταχύνει την ικανότητα των πελατών μας να αποκτήσουν νέα ταλέντα, έτοιμα να φτάσουν στη μέγιστη απόδοσή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Κοψαύτη, Digital BU Manager (Recruitment & Academies), υπεύθυνο του project των Tech Academies, το συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις συνίσταται στο γεγονός ότι οι Ακαδημίες αποτελούν πρακτικά μια μακροπρόθεσμη επένδυση, σχεδιασμένη να καλύπτει συνεχώς το κενό της έλλειψης ταλέντων με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Δίνουν το πλεονέκτημα στους εργοδότες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, περιορίζουν την πίεση για υψηλότερους μισθούς, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και επεκτείνουν τη δεξαμενή ταλέντων Τεχνολογίας.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Ο όμιλος ManpowerGroup® (NYSE: MAN), η κορυφαία παγκόσμια εταιρία λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να μετασχηματιστούν σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο εργασίας, αναζητώντας, αξιολογώντας, αναπτύσσοντας και διαχειριζόμενοι τα ταλέντα που τους επιτρέπουν να κερδίσουν. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστική, βιώσιμη απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας –Manpower, Experis και Talent Solutions– δημιουργεί σημαντικά μεγαλύτερη αξία για υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές και το κάνει εδώ και 75 χρόνια. Αναγνωρίζουμε με συνέπεια τη διαφορετικότητά μας ως το καλύτερο μέρος για να εργαστούμε για τις γυναίκες, την ένταξη, την ισότητα και την αναπηρία και το 2023 ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο για 14η φορά, επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ως «εταιρίας επιλογής» για ταλέντα που αναζητούν εργασία.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της Οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού, καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης, σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work®, που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού, που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρίες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Follow us ManpowerGroup Greece


Περιγραφή

H εταιρία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικούManpowerGroup Ελλάδας,συμβάλλοντας σταθερά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων για τους κλάδους τουSTEM, ανακοινώνει την ίδρυσητωνTech Academies.

Διαβάστε επίσης

Νέα
ManpowerGroup Παγκόσμια Μελέτη «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο»

10 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Μέσω των Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας

10 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Προοπτικές του κόσμου της απασχόλησης για τις γυναίκες το 2024

10 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε για 15η φορά ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο

10 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο
Νέα
Η πρόκληση του Δημογραφικού στην εποχή της προσαρμοστικότητας της εργασίας

10 Απριλίου 2023

Διάβασε το άρθρο

Μετράμε αντίστροφα για skywalker.gr App!

Μέσα από το κινητό σου, θα μπορείς γρήγορα και εύκολα να αναζητήσεις την εργασία που επιθυμείς!

  • Δημιούργησε το προφίλ σου
  • Στείλε το βιογραφικό σου άμεσα
  • Αποθήκευσε τις αγαπημένες εταιρίες σου και λάβε ειδοποιήσεις
  • Όρισε job alert
  • Ανέβασε 10’’ video και παρουσίασε πολύ γρήγορα τον εαυτό σου

mobile with skywalker app

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις newsletters από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Backdrop with scrolling

Try scrolling the rest of the page to see this option in action.