Πάρε μέρος στον διαγωνισμό,

ερμήνευσε το «Οίδα»!

Αφιερωμένο στη γνώση, την οποία η οργανωτική ομάδα προσεγγίζει μέσα από το αρχαιοελληνικό ρήμα «οίδα», είναι το πρώτο συνέδριο TEDx του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το TEDxNKUA 2019.

Ποιος, είναι, όμως ο τρόπος που θα κατανοήσει το κοινό αυτή την έννοια;

Βιώνουμε τη γνώση από την πρώτη στιγμή που ερχόμαστε σ’ αυτό τον κόσμο. Είναι εκεί, στις εμπειρίες με τις οποίες εμπλουτίζουμε τη ζωή μας, στα πρόσωπα που συναντούμε στη «διαδρομή» μας, στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία βρισκόμαστε…

H βάση της σκέψης της οργανωτικής ομάδας ξεκινά από μια σειρά αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες «ability», «effort», «guidance».

 

TEDxNKUA-oida-skywalkergr    Ability/Talent vs Live/Exist: Όταν απλά υπάρχεις με ταλέντα με τα οποία έχεις γεννηθεί, ενώ όταν ζεις πραγματικά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και εξελίσσεσαι, αναπτύσσοντας τις ικανότητές σου.

Apathy/Effort vs Stasis/Evolution: Όταν είσαι απαθής απέναντι στη ζωή και μεγαλώνεις σε πλαίσιο στασιμότητας, ενώ όταν κάνεις προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη. TEDxNKUA-oida-skywalkergr

TEDxNKUA-oida-skywalkergr  Dogma/Guidance vs Need/Must: Όταν κάποιος είναι δογματικός τείνει να σου επιβάλει τι πρέπει να κάνεις, ενώ όταν κάποιος αναγνωρίζει τις ανάγκες σου θέλει να σε βοηθήσει μέσω της καθοδήγησης βασισμένος στις δικές σου επιλογές.

Έτσι, προκύπτει η αμφισβήτηση: Είναι πραγματικά παρούσα η γνώση σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στη γνώση; Και, από την άλλη, πώς ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική ή όχι; Αν είναι αληθινή ή ψεύτικη; Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Μήπως είχε δίκιο ο Σωκράτης όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα», δηλαδή «ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα»;

 

Πάρε μέρος κι εσύ!

Τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις τη γνώση και να ζήσεις από πολύ κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDxNKUA, κερδίζοντας ένα εισιτήριo VIP, σου δίνει η οργανωτική ομάδα του συνεδρίου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Δήλωσε συμμετοχή στον φωτογραφικό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα παρουσιάσεις τη δική σου ερμηνεία για το «Οίδα», ακολουθώντας τα 4 παρακάτω βήματα:

  1. Κάνε like στη σελίδα του TEDxNKUA στο Facebook ή κάνε follow στον λογαριασμό του TEDxNKUA στο Ιnstagram.
  2. Κάνε tag στα σχόλια έναν φίλο ή μία φίλη σου που θέλεις να έρθει μαζί σου στο event.
  3. Στείλε τη φωτογραφία σου στο tedxnkua@gmail.com, γράφοντας πώς αντιλήφθηκες το «Οίδα» μέσα από τη φωτογραφία σου.
  4. Τέλος, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram story σου, με τα hashtags #ΤΕDxNKUA και # ΟΙΔΑ και tag το TEDxNKUA.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν οι διακεκριμένοι φωτογράφοι Νίκος Ζήκος, Γιώργος Καποτάς και Αλέξανδρος Γρυμάνης, και ο video producer Σταμάτης Γεροχριστοδούλου.

Η νικήτρια φωτογραφία θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνεδρίου.

Ο τυχερός, μαζί με την παρέα του, θα απολαύσει όλα τα οφέλη του διακεκριμένου εισιτηρίου του και ειδικότερα δωρεάν είσοδο, θέση στην πρώτη σειρά, πρόσκληση να γνωρίσει τους ομιλητές από κοντά, ενώ θα κερδίσει και special αναμνηστικά του συνεδρίου.

*μάθε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό εδώ*

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
test
Copyright ©2016-2021 skywalker.gr