8 στους 10 Έλληνες εργοδότες δεν βρίσκουν τα εξειδικευμένα ταλέντα που χρειάζονται

Σοβαρή ή σχετική δυσκολία να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα αντιμετωπίζουν σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα, με την έλλειψη ταλέντων να φτάνει σε υψηλό ρεκόρ 11ετίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2023 (*). Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 77% των εργοδοτών, ποσοστό ίσο με τον παγκόσμιο Μέσο Όρο, αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων ταλέντων. Συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο, το ποσοστό εμφανίζεται πεσμένο κατά 1%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μεγαλύτερη δυσκολία (90%) εντοπίζουν οι εργοδότες στην Ταϊβάν, στη Γερμανία (86%), στο Χονγκ Κονγκ (85%), στην Πορτογαλία (84%) και στο Πουέρτο Ρίκο (83%), και μικρότερη στην Κολομβία (64%), στον Παναμά (66%), στην Τσεχία (66%), στη Σλοβακία (68%) και στο Μεξικό (69%).

Ποια soft skills σπανίζουν περισσότερο

Το 27% των Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα του ομίλου ManpowerGroup δηλώνουν ότι από πλευράς soft skills υπάρχει έλλειψη σε Υπευθυνότητα, Αξιοπιστία και Πειθαρχία, ενώ το 26% δηλώνει ότι δεν βρίσκει ταλέντα με Κριτική σκέψη και ανάλυση. Οι Ηγετικές και Κοινωνικές δεξιότητες επιρροής λείπουν για το 24%, ενώ ίσο ποσοστό εργοδοτών δηλώνει ότι από τα ταλέντα απουσιάζει η Ανάληψη πρωτοβουλιών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Τέλος, το 22% κρίνουν ότι υπάρχει έλλειψη στη δεξιότητα της Συνεργασίας και ομαδική εργασίας.

Σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων, το 23% των εργοδοτών δηλώνει ότι λείπουν τα skills της Πληροφορικής / Δεδομένων, το 19% της Μηχανικής, το 18% του Ανθρώπινου δυναμικού, το 17% των Κατασκευαστικών / παραγωγικών και το 15% τα technical skills των Πωλήσεων / Μάρκετινγκ.

Έλλειψη ταλέντων ανά κλάδο

Από την Ενέργεια & Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και τη Βιομηχανία έως την Υγεία & Βιο-επιστήμες και τις Υπηρεσίες Επικοινωνίας, οι Έλληνες εργοδότες δεν μπορούν να βρουν τα εξειδικευμένα ταλέντα που χρειάζονται. Πιο συγκεκριμένα, το 96% δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν ταλέντα για τον κλάδο της Ενέργειας & των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, το 85% για τον κλάδο της Βιομηχανίας & Κατασκευών, το 84% για τον τομέα της Υγείας & Βιο-επιστημών, το 82% για τον κλάδο των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, το 81% για τον κλάδο της Πληροφορικής, ενώ για τους κλάδους των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών (συμπεριλαμβάνεται ο Τουρισμός), των Χρηματοοικονομικών & Κτηματομεσιτικών και των Μεταφορών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Αυτοκινητοβιομηχανίας τα ποσοστά είναι 70%, 68% και 65% αντίστοιχα.

Πώς αντιμετωπίζουν οι εργοδότες το χάσμα δεξιοτήτων

Το 60% των εργοδοτών επενδύουν στην εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού τους, το 54% στη μόνιμη πρόσληψη νέων ταλέντων και το 45% επενδύουν σε περισσότερη τεχνολογία. Το 47% αναφέρουν ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της έλλειψης ταλέντου, προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τόπο ή στον χρόνο εργασίας. Το 14% είναι πρόθυμοι να προσλάβουν ταλέντα εκτός των συνόρων τους ειδικά για τους κλάδους Καταναλωτικά Αγαθά & Υπηρεσίες (συμπεριλαμβάνεται ο Τουρισμός) και Υγεία & Βιο-επιστήμες.

Η λύση για την έλλειψη ταλέντου

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος ο όμιλος ManpowerGroup διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων εργαλείων που απευθύνονται σε οργανισμούς, ώστε να βρουν το ταλέντο με τις δεξιότητες που αναζητούν.

(*) O όμιλος ManpowerGroup ερεύνησε σχεδόν 39.000 εργοδότες σε 41 χώρες.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Ο όμιλος ManpowerGroup® (NYSE: MAN), η κορυφαία παγκόσμια εταιρία λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να μετασχηματιστούν σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο εργασίας, αναζητώντας, αξιολογώντας, αναπτύσσοντας και διαχειριζόμενοι τα ταλέντα που τους επιτρέπουν να κερδίσουν. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστική, βιώσιμη απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας -Manpower, Experis και Talent Solutions- δημιουργεί σημαντικά μεγαλύτερη αξία για υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές και το κάνει εδώ και 75 χρόνια. Αναγνωρίζουμε με συνέπεια τη διαφορετικότητά μας - ως το καλύτερο μέρος για να εργαστούμε για τις γυναίκες, την ένταξη, την ισότητα και την αναπηρία και το 2023 ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο για 14η φορά, επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ως «εταιρία επιλογής» για ταλέντα που αναζητούν εργασία.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της Οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού, καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work®, που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2023 skywalker.gr