Ολιστική υποστήριξη για την ένταξη των νέων στην έναρξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας

Οι δύο έμπιστοι συνεργάτες στην Ελλάδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πρίγκιπα Καρόλου Prince’s Trust International ανακοινώνουν νέα συνεργασία με σκοπό να καταπολεμήσουν την ανεργία και να προσφέρουν σε νέους και νέες στην Ελλάδα πλήρη υποστήριξη για την έναρξη και εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας.

Το Corallia και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl, ενδυναμώνουν τους δεσμούς συνεργασίας, αξιοποιώντας τη δυναμική και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν φέρει τα προγράμματα Επιχειρηματικότητας (Be Your Own Boss) και Απασχολησιμότητας (Get Into, Ready2Work, Get Hired), που υλοποιούν για 4η συνεχή χρονιά, ώστε οι νέοι και νέες που ετοιμάζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας να έχουν πρόσθετες και περισσότερες επιλογές καριέρας και να είναι σε θέση να ακολουθούν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

Τα προγράμματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν και απευθύνονται σε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η επιπρόσθετη πίεση που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, καθώς και η έλλειψη δομημένου επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης στα θέματα της επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένες επιλογές και ευκαιρίες στους νέους και νέες στην Ελλάδα. Έτσι, το Πρόγραμμα Be Your Own Boss προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από εργαστήρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης και αποφασίζουν εάν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για αυτούς. Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου Σεμιναρίου επιχειρηματίες και ομιλητές μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, πωλήσεων, νομικά, λογιστικά, ασφαλιστικά κ.ά. Μετά το Σεμινάριο όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν ατομική συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για αξιολόγηση και δανειοδότηση σε ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Εφόσον προχωρήσουν με την έναρξη της επιχείρησής τους, να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμα 12 μήνες.

Ωστόσο, εάν κάποιος συμμετέχων ανακαλύψει ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι κατάλληλη για εκείνον τη συγκεκριμένη στιγμή, μπορεί πλέον να συνεχίζει να λαμβάνει υποστήριξη από τα Προγράμματα Απασχολησιμότητας Get Into, Ready2Work, Get Hired που υλοποιεί η Κοιν.Σ.Επ. knowl, λαμβάνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες (με έμφαση στις ήπιες δεξιότητες) που τους διασυνδέουν άμεσα με προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς. Έτσι, προσφέρεται ολιστική υποστήριξη για την ένταξη των νέων στην έναρξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Get Into» προσφέρει εντατική εκπαίδευση και on-the-job κατάρτιση σε συγκεκριμένη ανοιχτή θέση εργασίας. Η διάρκεια είναι (συνήθως) 2 εβδομάδες. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα και αξιολογηθούν θετικά ξεκινούν άμεσα εργασία στον συνεργαζόμενο εργοδότη. Το πρόγραμμα «Ready2Work» παρέχει ταχύρρυθμη εκπαίδευση και ευκαιρία συνέντευξης με δυνατότητα πρόσληψης εντός 2-4 ημερών και, τέλος, το πρόγραμμα «Get Hired» αφορά στη διοργάνωση συνάντησης υποψηφίων και εργοδοτών, όπου νέοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιριών στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν και οι οποίες έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίες.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται να λάβουν την παραπάνω υποστήριξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις ιστοσελίδες των Προγραμμάτων:

Για το Be Your Own Boss: www.beyourownboss.gr

Για τα Προγράμματα Απασχολησιμότητας: http://knowl.gr/social/programs/pti

Σχετικά με το Prince’s Trust International

Το Prince's Trust International υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον HRH Πρίγκιπα της Ουαλίας και στοχεύει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης της ανεργίας των νέων και στην ενδυνάμωση των νέων με σκοπό να μάθουν, να εργαστούν και να ευδοκιμήσουν. Παρέχουν ευκαιρίες για να βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους για να πετύχουν και να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στην απασχόληση. Συνδυάζουν την τεχνογνωσία τους με ένα παγκόσμιο δίκτυο τοπικών συνεργατών και αναπτύσσουν προγράμματα που βοηθούν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους. Δεσμεύονται να ενισχύσουν τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή και να θέσουν τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της παράδοσης της εργασίας τους. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία. Τα προγράμματα του Prince’s Trust International είναι τώρα διαθέσιμα σε 13 χώρες της Κοινοπολιτείας και πέραν αυτής στην Ασία, στην Αφρική, στην Καραϊβική, στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Έχουν υποστηρίξει πάνω από 27.000 νέους από την ίδρυσή τους. Περισσότερες πληροφορίες στο princestrustinternational.org

Σχετικά με το Corallia

To Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005, έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεών του το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες στο corallia.org.

Σχετικά με τη Knowl

Η Knowl είναι μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές Κοινωνικές Επιχειρήσεις για την Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση (ίδ. 2012), ένα πολυβραβευμένο Trust Education Platform, με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο και μετρήσιμα αποτελέσματα, που ξεχωρίζει για τις εξατομικευμένες καινοτόμες μεθοδολογίες εκπαίδευσης, κατάρτισης, καθοδήγησης και συμβουλευτικής που εμπνέουν, εξελίσσουν και «αλλάζουν τις ζωές» των ανθρώπων που συμμετέχουν. Συνεργάζεται άμεσα και στενά με νέους/νέες, καθώς και ευάλωτες ομάδες, όπως ανέργους, άστεγους, NEETs, πρόσφυγες, γυναίκες 45+, συνδιαμορφώνοντας μια βιώσιμη (αναπτυσσόμενη) κοινότητα που μοιράζεται ανάγκες και θέτει στόχους. Μέσω της αλληλεπίδρασης και ανατροφοδότησης, το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό της knowl μεταφράζει αυτή τη γνώση σε ειδικά προγράμματα μέγιστης αξίας και ποιότητας τα οποία ενδυναμώνουν τους ωφελούμενους ουσιαστικά με άμεσο αντίκτυπο και μετρήσιμα επαγγελματικά και προσωπικά θετικά αποτελέσματα. Αναπτύσσει πρωτοποριακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, εργαλεία και διαδικασίες διά βίου μάθησης υψηλών προδιαγραφών και εξειδικεύεται στα soft skills, δυνατά σημεία, ενδυνάμωση δεξιοτήτων, εύρεση + προετοιμασία υποψηφίων, coaching + mentoring, ταίριασμα με την αγορά εργασίας. Όλοι επωφελούνται από την τεχνογνωσία κορυφαίων εισηγητών, την εξατομικευμένη και συνεχή καθοδήγηση και την άμεση και επιτυχημένη διασύνδεση (παραμονή – εξέλιξη) με την αγορά εργασίας. Συνεργάζεται με διακεκριμένους φορείς, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Prince’s Trust International, Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, σημαντικά ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, δήμους σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, καθώς και κορυφαίες εταιρίες όπως οι Alpha Bank, Vodafone Ελλάδας και Ρουμανίας, Μυτιληναίος, Καυκάς, Korres, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Goldair Handling, British American Tobacco Ελλάς, Aegean Airlines κ.ά. Κάθε φορά που μια εταιρία επιλέγει τις υπηρεσίες της Knowl, επιστρέφεται στην κοινωνία με μετρήσιμο αντίκτυπο. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει σε μηδενικό κόστος προγράμματα ενίσχυσης απασχολησιμότητας και δεξιοτήτων σε 6.000+ άτομα (κοινωνικές ομάδες κινδύνου), με κορωνίδα τον βραβευμένο Επιταχυντή Απασχολησιμότητας (Mellon), την κοινωνική πρωτοβουλία που καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς 1 στους 2 ωφελούμενους βρίσκει εργασία πριν ακόμη τελειώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.knowl.gr.

Ημερομηνία Δημοσίευσης
Μοιράσου το

Προσθέστε το σχόλιό σας
<--- Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα 0 Σχόλια
Copyright ©2016-2022 skywalker.gr